Ulovimo potencial

Umetnost in netehnološke inovacije, 30. marec, ob 14. uri

  • Anja Zorko – Vodja Centra za kreativnost
  • Nina Smerdu – Svetovalka – Intelektualna lastnina, Pisarna za prenos znanja
  • Dominik Bagola – Svetovalec – Inovacije s področij humanistike, umetnosti in družboslovja, Pisarna za prenos znanja
  • Martin Lipovšek – Družbeni inovator, doktorski študent UL FF

Umetnost nenehno inovira, se razvija in odkriva nova obzorja, a vseeno ostaja na obrobju inovacijskega ekosistema. Kako jo bolj vključiti v globalne izzive, ki so pred nami, in izkoristiti njen izjemen ter nesporen potencial? Zakaj zgolj kreativnost ni več dovolj in kako lahko umetniške prakse, znanja in veščine prispevajo k uresničevanju inovativnih interdisciplinarnih projektov, reševanju družbenih problemov ali zgolj pri izboljševanju storitev, produktov, politik? Da bi ulovili potencial netehnoloških inovacij, so v Pisarni za prenos znanja Univerze v Ljubljani pričeli s promocijo in umeščanjem inovacij iz humanistike, umetnosti in družboslovja v inovacijski ekosistem. Kako se tega lotevajo in kako lahko svoje inovativne projekte z njihovo pomočjo privedete bližje k uresničitvi, vam bosta predstavila sodelavca Pisarne za prenos znanja, Nina Smerdu in Dominik Bagola. Svojo izkušnjo razvoja netehnološke inovacije bo predstavil tudi družbeni inovator Martin Lipovšek. Priložnosti in programe za razvoj interdisciplinarnih projektov bo predstavila tudi Anja Zorko, vodja Centra za kreativnost, ki deluje v sklopu MAO in skupaj z razpisi Ministrstva za kulturo za “Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij” tvori podporno okolje za razvoj kreativnega sektorja v Sloveniji.

Na dogodek se prijavite preko portala POPR. Študenti se v portal vpišete s svojo digitalno UL identiteto, ostali (študenti brez statusa, študenti drugih univerz, alumni) pa se najprej registrirajte in počakajte na odobritev registracije. Na dogodek se prijavite preko te povezave.

Vabljeni!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.