Vabilo na razstavo DNEVNA SOBA: Prostor ustvarjalnih srečanj med begunci, lokalnimi ustvarjalci in mladimi

 

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave Dnevna soba, prostora ustvarjalnih srečevanj med begunci, lokalnimi ustvarjalci in mladimi in sicer v 

petek, 13. oktober 2017, ob 19.00

Kreativni center Poligon, Tobačna ulica 5, Ljubljana

 

Med aprilom in oktobrom 2017 so v učilnicah, delavnicah, kavarnah, kuhinjah in na vrtovih potekali procesi soustvarjanja rokodelskih in oblikovalskih izdelkov. Na delavnicah oblikovanja tekstilij, nakita in keramike, vizualnega pripovedovanja in obdelave lesa, so se prepletale raznolikosti osebnih poetik in lokalnih kulturnih dediščin, tehnik in načinov dela. Vzpostavili pa so se tudi osebni stiki, nova poznanstva in sodelovanja, ki se nadaljujejo tudi onkraj te postavitve. Dnevna soba dokazuje, da begunci prinašajo veščine, znanja in talente, ki se najbolje aktivirajo v sinergijah z lokalnimi ustvarjalci. Dobrodošli vanjo! 

Sodelujoči: 

Palmas Ngen, Martina Obid, Ismael Kalel, Erfan Mohseni, Kristina Drnovšek, Sveta Solntseva, Amjad Al-Achkar, Newayu Dawit, Samira Kentrić, Haileb Hailemariam, Zerehaymanot Mehari, Teklehaimanot Kidanemariam, Dragica Čadež, Yemane Fithawi, Adem Mohamed Ali, Welday Tedross, Hana Karim, Janža Dolinšek, Desmond Alla Johnson, Društvo Prostor Vmes (Laura Klenovšek, Lara Gligić, Neža Krošelj), Miha Dežman, Silvia Vallesi, Meresa Haftom, Ahmad Adelian, Mahmoud Sabbagh, Jana Milovanović, Ilir Halili, Ismael Kalel, Romat Hassan, Moutaz Bara, Rojin Mohammad ter študentje in profesorji Oblikovanja tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (Tara Lombergar, Denis Lukešević, Darija Batič, Polona Šavc, Teja Rojnik, Ina Hadžisulejmanović, Kaja Repenšek in Pia Gorišek ter mentorice prof. Marija Jenko, izr. prof. Elena Fajt in asist. Petja Zorec).

Video iz mizarske delavnice: https://www.youtube.com/watch?v=nnXKDxa3TjM

Video iz delavnice oblikovanja keramike: https://www.youtube.com/watch?v=DObmlUeHkEU&feature=youtu.be

Razstava je del projekta Sodelovalnica mladih na področju begunstva, ki je delno financiran s strani Urada RS za komuniciranje.

Razstava, ki je del spremljevalnega programa BIO, bo na ogled do 23. oktobra 2017

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.