Pridobitev dovoljenja za prebivanje za mednarodne študentke in študente

Na Univerzi v Ljubljani si na različne načine prizadevamo za čim lažje vključevanje mednarodnih študentov in študentk v študij in življenje v Sloveniji. Odpravljanje ovir, povezanih s pridobitvijo dovoljenja za začasno prebivanje, je nedvomno eden izmed izzivov na tej poti.
Na SPLETNI STRANI www.uni-lj.si/study/information/international-students/ lahko najdete podroben opis postopka, obrazce, primere izpolnjenih obrazcev ter druge koristne informacije v zvezi s pridobitvijo dovoljenja za začasno prebivanje.
Z Upravno enoto Ljubljana smo se dogovorili za odprtje POSEBNEGA OKENCA za oddajo vlog za mednarodne študente in študentke Univerze v Ljubljani. Posebno okence bo odprto od 18. septembra do 13. oktobra. Naši mednarodni študenti ambasadorji vas bodo v tem času vsak delovni dan pozdravili, svetovali in pomagali pri zadnjih podrobnostih ob oddaji dokumentacije za pridobitev dovoljenja za prebivanje. Pričakuje se, da imate s seboj že izpolnjen obrazec za oddajo vloge ter vso potrebno dokumentacijo. V tem času se vam ni treba naročiti na termin za oddajo dokumentov.

Če potrebujete TEMELJITEJŠI PREGLED DOKUMENTACIJE in izpolnjenih obrazcev oz. niste prepričani, kako izpolniti obrazec, se lahko posvetujete z našimi mednarodni študenti ambasadorji. Pregled dokumentacije bomo organizirali na Ekonomski fakulteti (Kardeljeva ploščad 17) in Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (Aškerčeva cesta 2) v času od 18. septembra do 13. oktobra. Informacije o terminih, ko bodo potekali pregledi dokumentacije, so objavljeni na www.uni-lj.si/study/information/international-students/.

Po prejemu vabila na vročitev dovoljenja, se je potrebno naročiti na termin za prevzem dovoljenja. Naročite se lahko na številki 00386 1 828 16 90 ali prek aplikacije UeNaročanje (ortus-inc.si). V primeru težav pri naročanju na termin, se lahko obrnete na naše študente ambasadorje www.uni-lj.si/study/impressions/chat-with-international-students/ ali nam pišete na ue@uni-lj.si.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.