Usmeritve glede koronavirusa

Vabljeni k branju rektorjevega sporočila študentom in zaposlenim. Dostopno je na povezavi.

NTF je vsaj do 13. 4. 2020 zaprta za študente in zaposlene. Vsi pedagoški, raziskovalni in poslovni procesi potekajo od doma. V stavbah dežurajo le varnostniki pooblaščenega podjetja za fizično in tehnično varovanje, ki ima z NTF sklenjeno pogodbo o opravljanju storitve.

Zgornje navodilo je povzeto po Odloku vlade RS in Sklepu rektorja.

Podaljšanje veljavnosti ukrepov do 31. 3. 2020

Z dnem 13. 3. 2020 so bili sprejeti ukrepi v prilogi Sklepi kolegija dekanov UL.

Prekinitev izvajanja pedagoških obveznosti

“Do vključno 23. marca 2020 oziroma do preklica tega sklepa se prekine z izvajanjem vseh oblik neposrednega pedagoškega dela in omeji osebne stike pri vseh ostalih aktivnostih (kjer je to mogoče) in uporabi druge oblike komunikacije (e-pošta, videokonference in sestanki, telefonska komunikacija …). Stiki med zaposlenimi in študenti ter zunanjimi partnerji naj se omejijo na najmanjšo možno mero.

Neposredno pedagoško delo in pouk se v največji možni meri nadomesti s študijem na daljavo in individualnim učenjem.”

V tem času torej ni izpitov, vaj v računalniških učilnicah in laboratorij. O prilagojenih oblikah dela boste kontaktirani s strani izvajalcev študijskih obveznosti.

Povzeto po prilogi Nujno obvestilo zaposlenim in študentom UL o prekinitvi neposrednih pedagoških obveznosti.

Za študente: O možnostih alternativnih oblik pouka boste obveščeni.

Ravnanje v trenutnih razmerah 11. 3. 2020

Če zaposleni/študent zboli s simptomi in znaki akutne okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje ali slabo počutje, zaradi katerega ste npr. vzeli zdravilo proti vročini itd.) in se je vrnil iz območij v zadnjih 14 dnevih, kjer se pojavlja novi koronavirus z lokalnim širjenjem ali širjenjem v skupnostih, ali je bil v tem obdobju v tesnem stiku z bolnikom, pri katerem je bila potrjena ali verjetna (test še nejasen) okužba z novim koronavirusom, naj ostane doma oziroma se umakne v ločen prostor in drži vseh preventivnih ukrepov (vzdržuje razdaljo vsaj 1,5 metra stran od ostalih ljudi, higiena rok, higiena kašlja, razkuževanje površin, prezračevanje prostorov). Po telefonu naj se posvetujte z zdravstveno službo (izbrani osebni zdravnik zaposlenega v rednem delovnem času; dežurna zdravstvena služba izven delovnega časa), kjer bo prejel navodila o nadaljnjih ustreznih ukrepih.

Zadnje podatke o območjih z lokalnim širjenjem ali širjenjem v skupnostih ter definicijo tesnega stika najdete na spletni strani NIJZ (Navodila za strokovno javnost  -> Zdravstveni delavci -> Definicija primera); tu je opisana tudi definicija verjetnega in potrjenega primera.

O svojih bolezenskih znakih in svoji odsotnosti mora zaposleni obvestiti svojega nadrejenega, ki bo odsotnost ustrezno evidentiral.

Sklep NTF z dne 9. 3. 2020

Danes, 9. 3. 2020, se je na izredni seji sestal kolegij dekana in v celoti podprl ukrepe zaradi COVID-19, ki jih je 8. 3. 2020 podpisal rektor Univerze v Ljubljani.

To pomeni, da študijski proces na NTF poteka kot je do sedaj. Na fakulteti redno spremljamo dogajanje v Sloveniji in sprejete ukrepe na posameznih področjih.

ČE BO PRIŠLO DO SPREMEMB V DRŽAVI, REGIJI, MESTU, NA UNIVERZI ALI FAKULTETI VAS BOMO O NOVIH UKREPIH NA OBIČAJEN NAČIN OBVESTILI.

Ukrepi UL z dne 8. 3. 2020

Z dnem 8. 3. 2020 Univerza ukinja vsa srečanja, kjer se zbere več ljudi, ki so v tesnem stiku in ki niso nujno potrebna za tekoče delovanje UL (kongresi, svečane akademije, podelitve diplom, športna vzgoja, drugi javni dogodki ipd.).

Ker so nekateri zavodi prepovedali vstop študentov v svoje prostore, bomo v soglasju z zavodi te oblike pouka nadomeščali. Če to ne bo možno, lahko članice te aktivnosti, kadar je to smiselno, priznajo kot izvedene zaradi izrednega stanja.

Ostala priporočila najdete v priponki “Ukrepi zaradi COVID-19”.

Obvestilo UL z dne 25. februar 2020

Spoštovani zaposleni, sodelavci in študentje Univerze v Ljubljani,

skladno z napotki MIZŠ v zvezi z ugotovljenimi primeri okužb z novim koronavirusom (SARS-CoV-2) na severu Italije in v krajih, kjer je ta virus trenutno bolj razširjen, smo na Univerzi v Ljubljani, da ne bi prišlo do zapletov pri izvajanju aktivnosti, sprejeli prve ukrepe za omejitev širjenja virusa.

Vsi, ki ste se v zadnjih 10 dnevih zadrževali v italijanskih krajih: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano in okolici kraja Vo’ Euganeo v provinci Padova ali ste bili v tem času v drugih krajih izven Evrope, kjer je znano, da obstaja epidemija koronavirusa, ostanite naslednjih 14 dni doma ne glede na svoje počutje. O tem obvestite svojega nadrejenega, ki bo vašo odsotnost ustrezno evidentiral. V kolikor se vam v tem času pojavijo znaki, ki kažejo na okužbo s koronavirusom (povišana telesna temperatura, kašelj, občutek pomanjkanja zraka, težko dihanje) o tem po telefonu ali elektronski pošti obvestite svojega izbranega zdravnika. Ne hodite v ambulanto nenapovedano, da ne boste okužili še drugih. Zdravstvena služba je o ukrepih ob sumu na okužbo s koronavirusom obveščena in nanjo dobro pripravljena. Če v 14 dneh ne boste zboleli (kar je zelo verjetno), se lahko vrnete v službo oz. k pouku.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.