A transdisciplinary exploration of topical issues – partner search – EUTOPIA Learning Communities

Spoštovani,

Univerza v Ljubljani (UL) je vključena v evropsko univerzitetno zvezo EUTOPIA, v kateri so poleg naše univerze še Univerza Vrije v Bruslju (Belgija), Univerza CY Cergy Pariz (Francija), Univerza v Göteborgu (Švedska), Univerza Pompeu Fabra v Barceloni (Španija), Univerza v Warwicku (Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske), Univerza NOVA Lizbona (Portugalska), Univerza Ca’Foscari (Italija), Tehniška univerza Dresden (Nemčija) in Univerza Babeş-Bolyai (Romunija). Več o zvezi EUTOPIA in projektih, ki se izvajajo znotraj nje, je na voljo na: https://eutopia-university.eu/.

Namen zveze EUTOPIA je med drugim tudi spodbujanje mobilnosti študentov in akademikov ter drugega univerzitetnega osebja preko novih načinov čezmejnega sodelovanja, raziskovanja, poučevanja in učenja. V zadnjih treh letih smo razvili 30 povezanih skupnosti, ki so še vedno operativne, v naslednjih letih pa želimo vzpostaviti še nove. Več informacij: https://eutopia-university.eu/english-version/education/eutopia-learning-communites.

S povezanimi učnimi in raziskovalnimi skupnostmi želimo omogočiti drugačno učno in raziskovalno izkušnjo z vključevanjem osebja, študentov in zunanjih deležnikov v participativni in soustvarjalni proces. Natančneje, sodelovanje v povezani skupnosti izboljša:

•            mednarodno izpostavljenost za učenje in raziskovanje,

•            vpogled v razvoj na področju visokega šolstva in raziskovanja,

•            možnost (trans)nacionalnih razpisov in financiranja,

•            priznanje mednarodnih prizadevanj za osebje in študente.

Kolegi in kolegice iz univerz, ki sodelujejo v zvezi EUTOPIA iščejo partnerje za povezane skupnosti, ki jih želijo voditi. Kot partnerji ste del povezane skupnosti in v njej sodelujete kot pedagogi in raziskovalci. Za prijavo zadošča, da se povežete s kolegi v tujini, ki vas bodo navedli kot partnerje. Prilagamo informacije o povezanih skupnostih, ki iščejo partnerje.

A transdisciplinary exploration of topical issues (BF, NTF, FKKT, FMF, FF (geografija)

Dear Eutopia Partners and colleagues,

Prof. Dr. Nicoleta-Sanda BRIŞAN, biologist and Vice-dean at the Faculty of Environmental Sciences and Engineering, Babeş-Bolyai University of Cluj-Napoca, Romania (UBB), is searching partners specialized in natural sciences for an application of a UBB lead NEW connected learning community within WP3 of Eutopia More.

The new community intends to focus on a transdisciplinary exploration of topical issues (such as biodiversity, energy, water, etc) by means of a few cross-campus lectures and a 4-5 day summer school of practical activities. We intend for the students to present their activities’ results via art the wider community (use art as a tool of communication between scientists and the larger community).

We are waiting for interested parties to reach out to us, either directly to prof. Nicoleta Brisan (nicoleta.brisan@ubbcluj.ro) or to the local facilitator prof. Alexandra CSAVDARI (alexandra.csavdari@ubbcluj.ro) (+40 729 948 815).

Thank you,

A.Csavdari

Če vas zanima sodelovanje v tej učni skupnosti, se oglasite zarja.mursic@uni-lj.si ali stopite neposredno v stik s prof. Nicoleta-Sanda Brişan (nicoleta.brisan@ubbcluj.ro).

Za več informacij se lahko obrnete na Zarjo Muršič (zarja.mursic@uni-lj.si), lokalno spodbujevalko za povezane skupnosti.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.