Vpis

Na Naravoslovnotehniški fakulteti lahko izbirate med študiji šestih različnih smeri.

Kljub raznolikosti študijskih programov, pa jim je skupen praktičen pristop k učnemu procesu, ki poteka v manjših skupinah, možnost mednarodnih izmenjav, vključevanje v številne projekte v času študija, sodelovanje z gospodarstvom ter nenazadnje dobre zaposlitvene možnosti.

Na Naravoslovnotehniški fakulteti lahko pridobiš znanja in kompetence, saj izvajamo študijske programe na vseh omenjenih smereh študija na prvi, drugi in tretji stopnji.

Pogoje za vpis na posamezne UN programe za študijsko leto 2023/24, ki se izvajajo na Naravoslovnotehniški fakulteti, najdete na tej strani.

Razpis za vpis na študijske programe prve stopnje je objavljen na strani portala eVŠ.

Prijava na študij se izpolni elektronsko preko portala eVŠ  https://portal.evs.gov.si/prijava/

Vpis na prvo stopnjo:

  • Prijavni roki za slovenske državljane in državljane držav članic EU ter Slovence brez slovenskega državljanstva (vpis v prvi letnik)

Informativni dnevi bodo potekali 17. in 18. februarja 2023. Več informacij si lahko preberete na tej strani. Dodatne informacije bodo objavljene tudi na strani Visokošolske prijavno-vpisne službe.

Prvi prijavni rok bo potekal od 17. februarja do 20. marca 2023.

Drugi prijavni rok bo potekal od 21. do 25. avgusta 2023 (prosta mesta bodo objavljena 18. avgusta 2023 na spletni strani Visokošolske prijavno-vpisne službe UL).

  • Prijavni rok za študijske programe prve stopnje za tuje državljane iz držav nečlanic EU (vpis v prvi letnik)

Informativni dan bo organiziran 17. februarja 2023 v okviru Visokošolske prijavno-vpisne službe. Več informacij o vpisu najdete na strani Visokošolske prijavno-vpisne službe

Prvi prijavni rok bo potekal od 17. februarja do 20. aprila 2023.

Drugi prijavni rok bo potekal 4. in 5. septembra. Na prosta mesta v tem roku se lahko prijavijo kandidati, ki so se prijavili že v prvem roku in niso bili sprejeti ter imajo sklep o priznavanju tujega srednješolskega izobraževanje, izdan v prvem prijavnem roku. Poleg teh se lahko v drugem prijavnem roku prijavijo še kandidati:

  • z odločbo o priznavanju tujega srednješolskega izobraževanja, izdano do leta 2005,
  • z mednarodno maturo in evropsko maturo,
  • s končano srednjo šolo v SFRJ pred 25.6.1991
  • s končano srednjo šolo v Sloveniji (izjema so kandidati s končano mednarodno šolo v Sloveniji, ki morajo opraviti postopek priznavanja za namen nadaljevanja izobraževanja).
  • Prijava za vpis v višji letnik (po merilih za prehode oz. po pogojih za hitrejše napredovanje)

Prijavni rok bo odprt  od 1. do 15. septembra 2023.
Študenti, ki se prijavljajo na programe, kjer se preverjajo posebne nadarjenosti, sposobnosti in spretnosti, morajo prijavo oddati od 17. februarja do 20. marca 2023. Prijavni rok je odprt za vse kandidate.

  • Vzporedni študij

Prijavni rok bo odprt  od 1. do 15. septembra 2023. Prijavijo se lahko državljani RS in državljani držav članic EU ter Slovenci brez slovenskega državljanstva.

Vpis na drugo in tretjo stopnjo:

Prijavni rok za študijske programe druge in tretje stopnje bo sporočen naknadno. Prijavo na izbrani študijski program morate oddati tudi, če ob vnosu prijave še niste zaključili študija. Diplomirati morate najkasneje do vpisa na izbrani študijski program.

 

 

Za več informacij o vpisu izberi področje, ki te veseli! Lahko pa se vrneš na vstopno stran, kjer najdeš več informacij o študiju. Oglej si tudi naš YouTube kanal, pridruži se nam na Facebooku ali nam sledi na Instagramu.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.