ERASMUS+: Ukrepi EU glede sodelovanja z Madžarsko

O obvestilo CMEPIUS-a glede sodelovanja pri prijavi na razpise z institucijami iz Madžarske:

»Obveščamo vas, da je bil objavljen sklep Sveta (EU) 2022/2506 z dne 15. decembra 2022 o ukrepih za zaščito proračuna Unije pred kršitvami načel pravne države na Madžarskem, ki je bil sprejet konec lanskega leta in je začel veljati 16. decembra 2022 po uradnem obvestilu Sveta Madžarski.

Sklep prepoveduje sklepanje novih pravnih obveznosti z madžarskimi skladi javnega interesa, ustanovljenimi na podlagi madžarskega zakona IX iz leta 2021, ali katerim koli subjektom, ki ga vzdržuje tak sklad javnega interesa.

Okvirni seznam institucij, s katerimi je prepovedano sklepanje novih pravnih obveznosti, je na voljo na tej povezavi. Novica o tem je objavljena na spletni strani CMEPIUS-a.

Pozivamo vse pogodbenike, da od 22. decembra 2022 ne podpisujejo pogodb o dodelitvi sredstev z navedenimi institucijami.

Ukrepi so začasni in veljajo do naslednjega obvestila Komisije. V primeru, da prejmemo nadaljnja navodila in pojasnila, vas bomo o tem obvestili.«

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.