ERC: Najava razpisa Synergy Grant 2019 – info dan: 7.9.2018

RAZPIS ERC SYNERGY GRANT 2019

ERC namerava objaviti 19. julija razpis Synergy Grant 2019  za sinergijske projekte z zaključnim rokom 8. november 2018. ERC Synergy Grant je namenjen podpori 2-4 odličnih raziskovalcev z njihovimi skupinami, da združijo svoja komplementarna znanja in vire na nov način tako, da lahko skupaj rešujejo ambiciozne raziskovalne probleme. Cilj je odkrivanje pomembnih novih znanj na presečišču znanstvenih ved, ter uporaba novih metod in tehnik pri raziskovalnem delu. Projekt mora biti pomemben mejnik ne le na evropskem nivoju, ampak tudi globalno. Prijavitelji morajo jasno pokazati na sinergijo v svojem sodelovanju, ki jih bo pripeljala do dosežkov, ki ne bi bili mogoči brez takšnega sodelovanja. Zgornja finančna in časovna meja projekta je 10 mio EUR za obdobje 6 let. V posebnih primerih so možna dodatna finančna sredstva. Razpis je odprt za vse, ne glede na nacionalnost ali kraj trenutnega bivanja, je pa potrebno ERC projekt izvajati na instituciji/jah v državi/ah članici/ah EU ali državi/ah, ki je/so pridružena/e Obzorju 2020. Novost tega razpisa je, da omogoča, da je eden izmed sodelujočih raziskovalcev (vendar ne tisti, ki je določen za korespondenco z ERC) zaposlen na instituciji drugje po svetu. ERC prelomni raziskovalni projekti so lahko z vseh področij znanosti: naravoslovja in tehnike, znanosti o življenju, ali družboslovja in humanistike. Razpis bo objavljen na spletni strani ERC: https://erc.europa.eu/funding/synergy-grants .

Ministrstvo bo v petek 7. septembra 2018 organiziralo informativni dan v podporo potencialnim prijaviteljem. Vabilo s programom bo poslano v avgustu.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.