ERC: uradna objava ERC Delovnega programa 2020; prvi razpisi: 17. julij za Starting grant in 18. julij za Synergy grant

MIZŠ Sektor za znanost obvešča, da je ERC objavil na svoji spletni strani https://erc.europa.eu/news/erc-2020-work-programme Delovni program 2020, tokrat z največjim letnim proračunom 2,2 mrd. Novi Delovni program ohranja vsebino in strukturo predhodnjih. Vpeljuje pa večje dodatno financiranje za raziskovalce, ki se selijo v Evropo, oziroma potrebujejo  drago opremo za izvajanje svojih raziskav.  Kot je veljalo prej le v primeru prijaviteljev Advanced grantov, lahko zdaj za dodatnih do 1 mio finančnih sredstev zaprosijo vsi prijavitelji ERC projektnih predlogov (Starting grant in Consolidator grant). V primeru Synergy grant se lahko zaprosi za dodatnih do 4 mio finančnih sredstev.

Načrtovana objava prvih razpisov je 17. julij za Starting grant in 18. julij za Synergy grant.

Dne 21. junija smo na MIZŠ organizirali informativno predstavitev razpisov in gradivo je dosegljivo na: http://www.mizs.gov.si/si/obzorje2020/informativni_dnevi_konference_in_drugi_dogodki/informativni_dnevi_konference_in_drugi_dogodki_2019/spodbujanje_znanstvene_odlicnosti_v_obzorju_2020_prihajajoci_razpisi/ .

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.