FAIR-IMPACT Roadshow prihaja v Slovenijo, 28. septembra 2023

Direktorat za znanost obvešča, da bo Slovenija 28. septembra 2023 gostila prvi dogodek iz serije FAIR National Roadshow v organizaciji projekta FAIR-IMPACT in v sodelovanju z Univerzo v Mariboru ter s Slovensko skupnostjo odprte znanosti.

Na virtualnem dogodku, ki bo potekal med 10. in 12. uro v angleškem jeziku, bomo razpravljali o praksah in politikah pri izvajanju odprte znanosti in upoštevanju načel FAIR v Sloveniji. Predstavljene bodo tudi trenutne priložnosti in izzivi, ki slovensko raziskovalno skupnost še čakajo.

Projektni partnerji FAIR-IMPACT bodo predstavili obstoječa priporočila, dobre prakse in orodja, ki lahko raziskovalcem pomagajo pri doslednejšem upoštevanju načel FAIR ter aktivnem prispevanju k evropskemu oblaku odprte znanosti (angleško European Open Science Cloud – EOSC).

Dodatne in informacije in obrazec za registracijo najdete na spletni strani projekta FAIR-IMPACT:

https://fair-impact.eu/events/national-roadshows/pids-metadata-interoperability-open-science-and-research-data-management

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.