Informacija glede priprave osnutkov splošnih aktov, dodatne komentarje in predloge do 25. 7. 2024 ponovno sprejemajo

ARIS je na podlagi komentarjev in vprašanj pripravili nove verzije predlogov.

Znanstveni svet ARIS in Upravni odbor ARIS sta na svojih zadnjih junijskih sejah v postopku predhodne obravnave potrdila besedili predloga Splošnega akta o raziskovalnih nazivih in Splošnega akta o evalvacijah in izvajanju stabilnega financiranja znanstvenoraziskovalne dejavnosti, ki sta objavljena na naslednji povezavi. ARIS je predloga dne 4. 7. 2024 posredovalo v predhodno soglasje resornemu Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije (MVZI). Dodatne komentarje in predloge ponovno sprejemajo na elektronskem naslovu posvet@aris-rs.si do 25. 7. 2024 in jih bomo upoštevali po najboljših močeh skladno z usmeritvami teles ARIS in MVZI ter določbami ZZrID in Uredbe o odprti znanosti ter Resolucije o raziskovalni in inovacijski strategiji Slovenije (ReRIS).

Predlog Splošnega akta o raziskovalnih nazivih sledi tudi novim pogojem za izvolitve v nazive na področju visokega šolstva, določenimi v Minimalnih standardih za izvolitev v nazive visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev in visokošolskih sodelavcev na visokošolskih zavodih (Uradni list RS, št. 44/24). ARIS in Nacionalna agencija RS za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) s tem v skladu s četrtim odstavkom 61. člena Zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti (Uradni list RS, št. 186/21 in 40/23) uvajata neposredno primerljivost raziskovalnih nazivov in nazivov na področju visokega šolstva. NAKVIS standardi so dosegljivi na naslednji povezavi.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.