Informacija o opredelitvi aktivnosti bilateralnega sodelovanja na podlagi Zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti

Novi Zakon o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti (ZZrID), ki se je začel uporabljati 1. januarja 2022, med drugim uvaja spremembo na področju poimenovanja (so)financiranja bilateralnega sodelovanja.

Bilateralni projekti se po novem imenujejo aktivnosti bilateralnega sodelovanja in so v 3. členu Splošnega akta o postopkih (so)financiranja, ocenjevanja in spremljanju izvajanja znanstvenoraziskovalne dejavnosti opredeljene kot aktivnosti znanstvenega sodelovanja dveh držav, ki se izvajajo na podlagi mednarodnih sporazumov, programov, memorandumov in protokolov med Republiko Slovenijo in drugimi državami ter se nanašajo predvsem na mednarodne izmenjave raziskovalcev.

Aktivnosti bilateralnega sodelovanja so namenjene dopolnitvi in mednarodni širitvi raziskovalne dejavnosti izvajalcev, zato ne štejejo kot samostojen raziskovalni projekt.

Objava ARIS na povezavi ARIS – Mednarodno sodelovanje – Dvostransko sodelovanje – Informacija o opredelitvi aktivnosti bilateralnega sodelovanja na podlagi Zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti (aris-rs.si)

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.