Pravilnik Razvojnega sklada UL &

V imenu predsednika odbora Razvojnega sklada UL prof. dr. Matjaža Krajnca vam posredujemo nov Pravilnik o upravljanju Razvojnega sklada UL, ki ga po predlogu odbora Razvojnega sklada na 10. seji potrdil Upravni odbor UL. Ena od pomembnih novosti, ki je opredeljena v 3. členu pravilnika je tudi ta, da bomo za Razvojni sklad zadržali celotni izračunani prispevek že ob prvem nakazilu sredstev projekta. V skladu s smiselno uporabo te določbe se tudi pri projektih, kjer je bil pri prejšnjih nakazilih že obračunan sorazmerni delež prispevka glede na višino nakazila, pri prvem naslednjem nakazilu zadrži celotno razliko do polno izračunanega prispevka.

V letu 2019 ni bilo več podeljenih spodbud, temveč je bilo veliko več sredstev namenjenih usposabljanju in raziskovalnemu gostovanju najboljših raziskovalcev ter mednarodnim revizijam projektov (projektne klinike). Klinike so namenjene predvsem za koordinatorske prijave, ERC in MSCA projekte ter projekte v sklopu programa WIDESPREAD (TEAMING, TWINNING, ERACHAIR). Vse, ki vas zanima prijavljanje na omenjene razpise pozivamo, da pišete na eusklad@uni-lj.si.

Novost v Razvojnem skladu je tudi postavka Aktivnosti za dvig in promocijo raziskovalne odličnosti, kjer načrtujemo predvsem usposabljanja in druge aktivnosti za dvig raziskovalne odličnosti raziskovalcev (npr. usposabljanja How to build up an excellent track record, Publication strategies, Popular and professional science communication).

Vse informacije glede aktivnosti sklada so objavljene tudi na intranetni strani:

https://intranetul.uni-lj.si/evropskiprojekti/RazvojniSkladUL/_layouts/15/start.aspx#/SitePages/Domov.aspx

 

NOV PRAVILNIK RSUL_potrjen_dec2019

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.