Pravilnik in interni razpis Razvojnega sklada UL & Razpis za povračila potnih stroškov raziskovalcem in raziskovalkam

V imenu predsednika odbora Razvojnega sklada UL prof. dr. Matjaža Krajnca vam posredujemo nov Pravilnik o upravljanju Razvojnega sklada UL, ki ga po predlogu odbora Razvojnega sklada na 10. seji potrdil Upravni odbor UL. Ena od pomembnih novosti, ki je opredeljena v 3. členu pravilnika je tudi ta, da bomo za Razvojni sklad zadržali celotni izračunani prispevek že ob prvem nakazilu sredstev projekta. V skladu s smiselno uporabo te določbe se tudi pri projektih, kjer je bil pri prejšnjih nakazilih že obračunan sorazmerni delež prispevka glede na višino nakazila, pri prvem naslednjem nakazilu zadrži celotno razliko do polno izračunanega prispevka.

Kot ste najbrž že seznanjeni, je novost tudi ta, da v letu 2019 ne bo več podeljenih spodbud, temveč bo veliko več sredstev namenjenih usposabljanju in raziskovalnemu gostovanju najboljših raziskovalcev ter mednarodnim revizijam projektov (projektne klinike). Klinike so namenjene predvsem za koordinatorske prijave, ERC in MSCA projekte ter projekte v sklopu programa WIDESPREAD (TEAMING, TWINNING, ERACHAIR). Vse, ki vas zanima prijavljanje na omenjene razpise pozivamo, da pišete na eusklad@uni-lj.si.

Novost v Razvojnem skladu je tudi postavka Aktivnosti za dvig in promocijo raziskovalne odličnosti, kjer načrtujemo predvsem usposabljanja in druge aktivnosti za dvig raziskovalne odličnosti raziskovalcev (npr. usposabljanja How to build up an excellent track record, Publication strategies, Popular and professional science communication).

Vse informacije glede aktivnosti sklada so objavljene tudi na intranetni strani:

https://intranetul.uni-lj.si/evropskiprojekti/RazvojniSkladUL/_layouts/15/start.aspx#/SitePages/Domov.aspx

Obenem vam sporočamo, da je sedaj objavljen stalno odprt

Razpis za povračila potnih stroškov raziskovalcem in raziskovalkam (prednost imajo raziskovalci, ki so doktorirali po letu 2007), in sicer:

  1. Potni stroški v višini do 1000 € zaradi:

–          obiska informativnih dnevov  oz. drugih pomembnih dogodkov v zvezi z lobiranjem ali evropskimi razpisi (H2020 in Horizon Europe). Izvzete so tematske konference.

–          obiska strateškega partnerja KU Leuven, članov mreže CELSA, mreže The GUILD ter dogodkov VISION 2020 za skupne prijave na H2020

–          usposabljanja raziskovalcev in raziskovalk glede priprave projektnih prijav na okvirne raziskovalne programe (H2020 in Horizon Europe)

  1. Potni stroški v višini do 2000 € zaradi:

–          kratkotrajnih raziskovalnih obiskov k uspešnim nosilcem ERC projektov zaradi bodoče ERC prijave (obiski do 1 meseca)

 

NOV PRAVILNIK RSUL_potrjen_dec2019

 

Več o razpisu.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.