Odprti razpisi PRIMA (Partnership on Research and Innovation in the Mediterranean Area)

Obveščamo vas, da so od 17. decembra odprti razpisi programa PRIMA (Partnership on Research and Innovation in the Mediterranean Area).

Razpise najdete na naslednji povezavi: http://prima-med.org/calls-for-proposals/

Na razpisih članice nastopajo v imenu in za račun univerze in uporabljajo njeno ime ter podatke. V razpisih ni omejitve prijav.

Novo partnerstvo za raziskave in inovacije na območju Sredozemlja (PRIMA) si bo prizadevalo razviti potrebne rešitve za trajnostno upravljanje voda in agroživilskih sistemov. Glavni cilj desetletne pobude (2018-2028), ki jo delno financira program Obzorje 2020, je zasnovati nove načrte za raziskave in inovacije za izboljšanje razpoložljivosti voda in trajnostne kmetijske proizvodnje v regiji, ki jo močno prizadenejo podnebne spremembe, urbanizacija in rast prebivalstva.

Partnerstvo trenutno sestavlja 19 sodelujočih držav: Alžirija, Hrvaška, Ciper, Egipt, Francija, Nemčija, Grčija, Izrael, Italija, Jordanija, Libanon, Luksemburg, Malta, Maroko, Portugalska, Slovenija, Španija, Tunizija in Turčija. Ker se pobuda sčasoma spreminja, se pričakuje, da bo sledilo več udeležencev iz držav EU in držav, ki niso članice EU.

Več o iniciativi PRIMA:  http://ec.europa.eu/research/environment/index.cfm?pg=prima

 

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.