Podpisovanje s kvalificiranim digitalnim potrdilom za zadeve s področja ZRD & pridobitev digitalnega potrdila SIGEN-CA

Spoštovani !

Za vse zadeve ZRD se zaradi dela v razmerah zaradi COVID-19 te dni pričakuje urejanje podpisovanja s kvalificiranim digitalnim potrdilom. NTF – Služba za informatiko ima na NTF spletni strani objavljena Navodila za uporabo, dosegljiva na povezavi podpisovanje pdf dokumentov z digitalnim potrdilom .

Za tiste, ki kvalificiranega digitalnega podpisovanja (še) nimate urejenega:

Eno od kvalificiranih digitalnih potrdil je SIGE-CA, ki si jo uredite na katerikoli Upravni enoti. Neodvisno od tega s katerega konca Slovenije ste, lahko zadevo uredite na Upravna enota Ljubljana , Linhartova cesta 13, 1000 Ljubljana, za termin se je potrebno naročiti na  narocanje.uelj@gov.si  .

Več …

Pridobitev digitalnega potrdila SIGEN-CA

Digitalno potrdilo SIGEN-CA lahko pridobite državljani Republike Slovenije, starejši od 15 let, in tujci, ki imate v Republiki Sloveniji dodeljeni matično in davčno številko.

SIGEN-CA na podlagi odobrenega zahtevka za digitalno potrdilo pripravi unikatno referenčno številko in avtorizacijsko kodo za vsakega posameznega uporabnika. Referenčno številko vam pošlje po elektronski pošti, avtorizacijsko kodo pa s poštno pošiljko. Postopek prevzema in zaščite digitalnega potrdila je opisan na spletnih straneh SIGEN-CA.

Ponovna pridobitev digitalnega potrdila SIGEN-CA

Veljavnost digitalnih potrdil je 5 let. Če želite po preteku veljavnosti še naprej uporabljati digitalno potrdilo SIGEN-CA, morate pridobiti novo potrdilo. V obdobju dveh mesecev pred iztekom veljavnosti lahko s starim potrdilom prek spletnega obrazca oddate zahtevek za novo digitalno potrdilo.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.