Poziv EK za priključitev v Odbore misij “Mission Boards” – ROK ZA PRIJAVE: 11.6.2019

V začetku meseca maja je Evropska komisija objavila poziv strokovnjakom za pridružitev v t.i. Odbore misij »Mission Boards«, ki bodo komisiji svetovali glede novega koncepta misij (tj. ambiciozne, prepoznavne in jasno usmerjene pobude, usmerjene k zagotavljanju transformativnih rešitev glavnih družbenih izzivov) v okviru naslednjega EU programa za raziskave in inovacije Horizon Europe.

Pripravlja se pet odborov misij (vsaka sestavljena iz največ 15 članov), ki pokrivajo eno od naslednjih področij:

–          Prilagajanje podnebnim spremembam, vključno z družbeno transformacijo (Adaptation to climate change including societal Transformation)

–          Rak (Cancer)

–          Zdravi oceani, morja, obalne in celinske vode (Healthy oceans, seas, coastal and inland waters)

–          Podnebno nevtralna in pametna mesta (Climate-neutral and smart cities)

–          Zdravje tal in hrana (Soil health and Food)

V začetni operativni fazi (18 mesecev) bodo odbori misij prispevali k identifikaciji in oblikovanju ene ali več posebnih nalog za vsako od zgoraj navedenih področij, v posvetovanju z interesnimi skupinami in državljani. Posvetovalni odbori se bodo sestali najmanj štirikrat letno (vsak sestanek odbora bo običajno trajal 1,5 dneva).

Potencialni člani odbora misij so posamezniki, visoko priznani strokovnjaki iz enega od naslednjih sektorjev (v povezavi na posamezno misijo):

–          Industrija, inovacije in podjetja (Industry, innovation and business)

–          Akademske in raziskovalne ustanove (vključno s strokovnjaki s področja družboslovja in humanistike) (Academia and research institutions (including where appropriate Social Sciences and Humanities experts))

–          Oblikovalci politik in strokovni delavci, nekdanje javne osebe, vključno s politiki (Policy makers and practitioners, former public figures including politicians)

–          Končni uporabniki (End-users)

Upoštevajte, da člani odbora ne bodo sodelovali pri ocenjevanju razpisov za posamezne misije ali bili neposredno vključeni v predloge za razpise posameznih misij v delovnem programu Horizon Europe (čeprav se organizacijam, ki zaposlujejo določenega člana odbora, dovoli, da se prijavijo ali vključijo v razpise za zbiranje predlogov).

Razpis je dostopen na povezavi, rok za prijavo je 11. junij 2019. Strokovnjaki so vabljeni, da oddajo prijavo s spremnimi dokumenti (spremno pismo, življenjepis, izjavo o interesih, merila za izbor itd.) na naslov RTD-HORIZON-EUROPE-MISSION-BOARDS@ec.europa.eu .

Vse, ki boste oddali prijavo UL Služba za EU projekte vljudno prosi, da jih o tem seznanite z vnosom osnovnih podatkov na povezavi: https://www.1ka.si/a/220086

 

 

Več informacij o razpisu:

» Call for applications in the Register of Commission expert groups   » Call document

 

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.