Poziv za Milano 2020: Oblikovanje prihodnosti. Rok za prijave: 15. 12. 2019

ODPRTI POZIV

Poziv za Milano 2020: Oblikovanje prihodnosti

ROK ZA PRIJAVE: 15. december 2019

Center za kreativnost razpisuje natečaj Oblikovanje prihodnosti, na podlagi katerega bomo izbrali produkte, ki bodo uvrščeni v skupinsko predstavitev na mednarodnih tednih oblikovanja (Milano Design Week 2020 …) in bodo upravičeni do finančne spodbude za izdelavo ali izboljšavo produkta.

Toyo Ito in Kazuo Sejima sta leta 1985 zasnovala projekt Pao, bivališče za nomadsko žensko v Tokiu. Zamislila sta si scenarij bivanja v prihodnosti, kjer se skoraj vse funkcije bivanja dogajajo v urbani metropoli, dom pa je zreduciran na minimalno zatočišče, šotor ali zaslon, ki urbanemu nomadu ponuja dostop do informacijske mreže. S tem projektom sta arhitekta v mnogočem napovedala sedanjost, v kateri je zaradi tehnoloških mobilnih naprav stanovanje še bolj povezano z delom, bivanje pa postaja kontinuum, v katerem se prepletata delo in prosti čas.

S pozivom Oblikovanje prihodnosti iščemo kreativce, ki si upajo z nami napovedovati  prihodnost bivanja, koncepte in izdelke, ki so drzni, ki temeljijo na konceptu pozitivnega snovnega kroga, ki se usmerjajo v  ponovno uporabo, popravilo in recikliranje obstoječih materialov ali izdelkov in/ali so izdelani  iz  okoljsko trajnostnih, naravnih materialov, biomase, lesa ter lesenih in drugih odpadkov ali naprednih kompozitov,  a z visoko oblikovalsko in funkcionalno vrednostjo.

Komisija bo izbrala največ 20 izdelkov, ki bodo:
– upravičeni do 2000 EUR bruto sredstev za izdelavo ali izboljšavo protipa;
– uvrščeni v skupinsko predstavitev na mednarodnih tednih oblikovanja 2020 (Milano, Dunaj …)

Več: Center za kreativnost, MAO. Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Rusjanov trg 7, Ljubljana1000, Slovenija

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.