Predavanje Fizikalni procesi v Jadranskem in Sredozemskem morju

V sredo, 31. 1. 2018 ob 20. uri bo v Hiši eksperimentov predavanje z naslovom Fizikalni procesi v Jadranskem in Sredozemskem morju, predavatelj dr. Matjaž Ličer, Nacionalni inštitut za biologijo, Morska biološka postaja

“V predavanju si bomo na kratko ogledali nekatere fizikalne procese v Jadranskem in Sredozemskem morju. Opisali bomo, koliko o teh procesih vemo in koliko ne ter kaj se lahko o njih naučimo iz računalniških simulacij z najsodobnejšimi modeli za fiziko oceanov. Predstavili bomo fiziko in modeliranje Jadranskega morja ob močni burji ter ob t.i. viharnih valovih, ki povzročajo poplave v Benetkah in Piranu. Opisali bomo nastanek meteoroloških tsunamijev, ki poplavljajo ozke zalive v Dalmaciji ter na Balearskih otokih. Na kratko bomo predstavili sklopljeno modeliranje morja in atmosfere nad Jadranskim bazenom in namignili, na kakšen način stanje Jadrana vpliva na vreme nad celino.”

Vstopnine ni! Število prostih mest je omejeno. Za obiskovalce predavanja je vstop prost od 19.30 ure dalje.

Več o ZnaČAJih in naslednjih terminih predavanj: http://www.he.si/znacaji_znanosti

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.