Priložnosti vesoljskih raziskav – ESA in Obzorje Evropa (tudi za podporo tozadevnim študijskim programom)

Vabljeni, da si v torek, 10. oktobra 2023, rezervirate termin za udeležbo na vesoljskem dogodku »Priložnosti vesoljskih raziskav – ESA in Obzorje Evropa«, ki bo med 9:15 in 18:00 potekal v veliki dvorani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje (Masarykova 16, 1000 Ljubljana).

Dogodek v organizaciji Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter ob finančni podpori EU v okviru Načrta za okrevanje in odpornost bo v sodelovanju s tujimi strokovnjaki osvetlil aktualne priložnosti na področju vesoljskih raziskav Evropske vesoljske agencije (angleško European Space Agency – ESA) in Obzorja Evropa, izpostavil vlogo znanosti in raziskav v predlogu slovenske vesoljske strategije ter stanje sodelovanja v ESA in Obzorju Evropa. Organizirana bo panelna razprava, kako izboljšati rezultate Slovenije na področju vesolja, še posebej kako povečati sodelovanje raziskovalnih organizacij ter njihovo povezavo z industrijo.

V popoldanskem delu dogodka bosta dve sekciji povezani s širjenjem udeležbe. Prva bo posvečena podjetjem in raziskovalnim organizacijam, ki jih zanima sodelovanje na področju vesolja in še niso toliko seznanjene s področjem. Druga pa bo namenjena študentom in univerzitetnim delavcem z namenom seznanitve z aktivnostmi ESA in Evropske komisije, ko gre za podporo študijskim programom in usposabljanju na področju vesolja.

Za celotno informacijo sporočite na  marija.petek@ntf.uni-lj.si  .

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.