RAZPIS ERC STARTING GRANT 2019 ZA RAZISKOVALCE NA ZAČETKU SAMOSTOJNE KARIERE – info dan: 7.9.2018

ERC namerava objaviti 18. julija razpis Starting Grant 2019 z zaključnim rokom 17. oktober 2018. ERC Starting Grant je namenjen podpori odličnim raziskovalcem na karierni stopnji, ko začenjajo svojo samostojno raziskovalno skupino ali program. Prijavitelji morajo izkazati prelomnost, ambicioznost in izvedljivost svoje znanstvene ideje.  Zgornja finančna in časovna meja projekta je 1,5 mio EUR za obdobje 5 let. Stroški projekta so s strani ERC kriti v celoti. V posebnih primerih je možno povečanje finančnih sredstev. Prijavitelji so morali prejeti doktorski naziv vsaj 2 ali največ do 7 let pred 1. januarjem 2019, pri tem smiselno upoštevajo določene prekinitve kariere. Od prijaviteljev se pričakuje vsaj ena pomembna znanstvena objava prez sodelovanja doktorskega mentorja. Razpis je odprt za vse, ne glede na nacionalnost ali kraj trenutnega bivanja, je pa potrebno ERC projekt izvajati na instituciji v državi članici EU ali državi, ki je pridružena Obzorju 2020. Pri ponovnem prijavljanju veljajo določene omejitve. ERC raziskovalni projekti so lahko z vseh področij znanosti: naravoslovja in tehnike, znanosti o življenju, ali družboslovja in humanistike. Razpis bo objavljen na spletni strani ERC: https://erc.europa.eu/funding/starting-grants .

MIZŠ bo v petek 7. septembra 2018 organiziralo informativni dan v podporo potencialnim prijaviteljem. Vabilo s programom bo poslano v avgustu.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.