Razpis EUTOPIA Program mobilnosti raziskovalcev; prijave so odprte do porabe sredstev

Obveščamo vas, da je odprt nov razpis EUTOPIA Program mobilnosti raziskovalcev (EUTOPIA Researcher Mobility Program) v okviru projekta Erasmus + EUTOPIA 2050.

EUTOPIA Program mobilnosti raziskovalcev podpira izmenjavo strokovnega znanja in raziskovalnih infrastruktur ter razvoj skupnih raziskovalnih dejavnosti (npr. skupne publikacije, skupne prijave na mednarodne razpise, inovacije ipd.) preko financiranja kratkih raziskovalnih obiskov (2 do 3 tedne) na EUTOPIA partnerskih univerzah.

Program je odprt za vse znanstvene discipline in teme, spodbujajo pa se projekti, povezani s temo “Planetarne blaginje” (Planetary well-being). Projekti bodo izvedeni na gostujoči instituciji v sodelovanju z izbranim gostujočim raziskovalcem oz. profesorjem, domača institucija pa povrača stroške mobilnosti v višini do 3 000 EUR na obisk. Univerza v Ljubljani bo v skladu s programskim proračunom financirala 4 projekte, predvsem naslednje vrste projektov:

  • Klasični raziskovalni projekt (poudarek na znanstvenih ciljih);
  • Inovacijski projekt (poudarek na raziskavah in razvoju, inovacijah in prenosu tehnologije) ali
  • Projekt, ki se osredotoča na uporabo rezultatov raziskav in vključevanjem družbe.

Prijave so odprte do porabe sredstev.

! V okviru trenutnih okoliščin preprečevanja širjenja COVID-19 morajo prijavitelji pri oddaji vloge upoštevati morebitno omejitev potovanja ter priporočila NIJZ za potovanje v tujino.

Več informacij boste našli v priponki in uradni spletni strani zveze EUTOPIA.

EUTOPIA Program mobilnosti raziskovalcev

EUTOPIA Program mobilnosti raziskovalcev_interne usmeritve

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.