Razpisana Rektorjeva nagrada za naj inovacijo; rok za oddajo prijav: 15.9.2024

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani je tradicionalno tekmovanje, ki že trinajsto leto poteka v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem in je odlična spodbuda za študente in zaposlene Univerze v Ljubljani, da s svojimi inovacijami, idejami, in rešitvami vstopijo na trg in idejo komercializirajo.

Pomembni datumi:

  • do vključno 15. septembra 2024 (23:59): rok za oddajo prijav
  • med 16. septembrom in 14. oktobrom bodo potekale pripravljalne delavnice na temo: Oblikuj poslovno idejo, Kratka predstavitev (pitch), Zaščita intelektualne lastnine in Trening predstavitve ideje ter za udeležence HUD kategorije – delavnica iz področja družbenih inovacij.
  • med 14. oktobrom in 18. oktobrom: izbor finalistov  – predstavitev tekmovalcev pred ožjo strokovno komisijo
  • 22. oktober (predvidoma): predstavitev finalistov, razglasitev zmagovalcev in podelitev Rektorjeve nagrade za naj inovacijo na Univerzi v Ljubljani v obeh kategorijah in podkategoriji za HUD razpis.

Pogoji sodelovanja in kdo se lahko prijavi?

 • zaposleni, raziskovalci in pedagoški delavci na Univerzi v Ljubljani, lahko na tekmovanje prijavijo inovacije, za katere velja, da je predstavljena inovacija v lasti Univerze v Ljubljani oz. v vsaj 50-% (če sta solastnika dva) oz. v vsaj 30-% lasti (če je inovacija v solastništvu treh ali več organizacij),
 • študenti Univerze v Ljubljani in alumni Univerze v Ljubljani, za katere velja, da od zaključka njihovega študija do datume prijave ni minilo več kot dve leti.
 • študentom 1. in 2. stopnje ter raziskovalcem družboslovnih, humanističnih, in umetniških smeri je izključno namenjena kategorija HUD – družbene inovacije 

Člani raziskovalnih skupin so lahko tudi zaposleni na drugih institucijah ali študenti drugih univerz, vendar mora v tem primeru vodja skupine izpolnjevati zgornje pogoje.

Prijavitelji se s prijavo zavežejo, da bodo sodelovali v obveznem izobraževalnem delu programa tekmovanja.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.