Skupna programska pobuda Urbana Evropa: najava objave mednarodnega razpisa ERA-NET Cofund »Dostopnost in povezljivost mest«; Objava razpisa: december 2019 ali januar 2020

Skupna programska pobuda Urbana Evropa (ang. Joint Programming Initiative Urban Europe – JPI UE) je na svoji spletni strani objavila najavo objave mednarodnega razpisa ERA-NET Cofund »Dostopnost in povezljivost mest« (ang. Urban Accessibility and Connectivity – ENUAC).

V mednarodnem razpisu ENUAC sodeluje 23 agencij iz 16 evropskih držav. Okvirni proračun razpisa, zagotovljen iz prispevkov sodelujočih agencij in dodatnih evropskih sredstev iz programa Obzorje 2020, je 22,5 mio EUR. Okvirni znesek financiranja za prijavitelje iz Slovenije je 300.000 EUR.

Mednarodni razpis ENUAC se vsebinsko osredotoča na ukrepe za izboljšanje dostopnosti in povezljivosti mest za vse družbene skupine in razvoj v smeri bolj trajnostnih sistemov mobilnosti v mestih. Ocenjujemo, da bo razpis zanimiv predvsem za raziskovalce z družboslovnih in tehniških ved, in sicer na področjih uporabe, kot so načrtovanje prevoza, logistika, prometno inženirstvo, urbanizem in razvoj politik.

Predvidena časovnica razpisa:

  • Objava razpisa: december 2019 ali januar 2020
  • Rok za oddajo kratkih prijav: marec 2020
  • Rezultati prve faze: maj 2020
  • Rok za oddajo razširjenih prijav: september 2020
  • Rezultati druge faze in odločitve o financiranju: december 2020
  • Začetek financiranja projektov: december 2020–marec 2021

Več informacij o mednarodnem razpisu ENUAC je na voljo na naslednji povezavi: https://jpi-urbaneurope.eu/calls/enuac/.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.