Sofinanciranje raziskovalnih gostovanj na JU in Paris Seine

Spodaj vam posredujemo dve možnosti za pridobitev sofinanciranj za raziskovalna sodelovanja z univerzama Jagiellionian in Paris Seine. Sofinanciranja raziskovalnih/pripravljalnih srečanj sta pobudi, ki sta nastali v okviru mrež the GUILD in EUTOPIA, katerih članica je tudi Univerza v Ljubljani.

  1. POBUDA V OKVIRU MREŽE THE GUILD

–          Sofinaciranje vseh stroškov s strani JU in Razvojnega sklada UL

S strani Jagiellonian University in Kraków smo prejeli vabilo k sodelovanju v JU Horizon Europe Weeks, v okviru katerega bodo potekali pripravljalni sestanki od septembra 2019 do junija 2020. Namen srečanj je povezovanje raziskovalcev partnerskih univerz The Guild z različnih raziskovalnih področij s ciljem prijave skupnega projekta v okviru programa Horizon Europe ali v okviru drugih mednarodnih raziskovalnih razpisov. Vsaka tema mora imeti vsaj tri mednarodne partnerje.

Interes za sodelovanje je potrebno sporočiti do 3. 6. 2019 preko spletne prijavnice. Seznam predlaganih tem: Horizon Europe Weeks Topics-predlagane teme.

POVRAČILO STROŠKOV

Univerza Jagiellonian krije stroške namestitve, prehrane ter prevozov med hotelom ter lokacijo srečanj, medtem ko lahko za ostale potne stroške do največ 1.000 € zaprosite iz Razvojnega sklada UL. Za pridobitev sofinciranja iz sklada sledite navodilom, ki so objavljena na intranetni strani. Iz sklada bomo sofinancirali določeno število gostovanj v skladu z razpoložljivimi sredstvi.

 

Ker je število gostovanj za posamezno področje omejeno na 2 raziskovalca/raziskovalki na institucijo, bodo v primeru večjega interesa naredili izbor na Jagelonski univerzi. Za vsa ostala vprašanja glede pobude se obrnite na Tadeusz Rudeka (tadeusz.rudek@uj.edu.pl), glede financiranj iz RSULA pa na eusklad@uni-lj.si.

 

  1. POBUDA V OKVIRU MREŽE EUTOPIA

–          Sofinanciranje dnevnega pavšala v višini 150 € s strani univerze Paris Seine

Univerza Paris Seine (Institute for Advanced Studies) ponuja raziskovalno štipendije vsem zainteresiranim  raziskovalcem in raziskovalkam na UL, ki bi želeli vzpostaviti nova ali utrditi stara raziskovalno sodelovanja z izbranimi raziskovalnimi skupinami.

Izpolnite spletno prijavnico in jo pošljite na iea@u-cergy.fr. Razpis nje odprt vse leto. Seznam raziskovalnih skupin in podrobnosti o razpisu so dostopne preko povezave:

https://iea.u-cergy.fr/en/funding-and-calls-for-projects/paris-seine-eutopia-international-fellowships.html

POVRAČILA STROŠKOV

ŠtipEndije so pavšalne, in sicer 150 € na dan za največ 3 obiske, ki skupaj ne presežejo 21 dni.

Za vsa ostala vprašanja glede te pobude se obrnite na iea@u-cergy.fr

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.