Vabilo na 2. javno razpravo Rektorske konference RS o visokem šolstvu in družbi znanja z naslovom »Kako izboljšati kakovost znanosti?«; 26. maja 2022, ob 17. uri

Spoštovani,

vabimo vas na 2. javno razpravo Rektorske konference RS o visokem šolstvu in družbi znanja z naslovom »Kako izboljšati kakovost znanosti?«.

 Četrtek, 26. maja 2022, ob 17. uri, v Štihovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Pogovarjali se bomo o vlogi znanosti  in njenem opolnomočenju v našem prostoru.

Teme razprave bodo vrednotenje raziskovalnega dela, povezovanje raziskovalnih ustanov znotraj Slovenije, njihovo sodelovanje z gospodarstvom in prenos znanja v širše okolje.

Naslovili bomo tudi vprašanja, kako pritegniti slovenske raziskovalke in raziskovalce iz tujine nazaj v Slovenijo ter kako narediti karierne poti v znanosti bolj mikavne za mlade.

V razpravi bodo sodelovali:

  • dr. Iztok Arčon, dekan Fakultete za podiplomski študij Univerze v Novi Gorici, raziskovalec na Institutu Jožef Stefan;
  • dr. Matevž Dular, prejemnik projekta Evropskega raziskovalnega sveta (ERC), Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani;
  • dr. Darja Fišer, direktorica najpomembnejše evropske mreže raziskovalk in raziskovalcev na področju humanistike, družboslovja in drugih z jezikom povezanih ved CLARIN ERIC;
  • dr. Zdravko Kravanja, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru.

Javno razpravo bo vodila pisateljica, publicistka, doktorska študentka literarnih ved in novinarka za področje kulture in šolstva Lara Paukovič.

Prenos javne razprave si boste lahko ogledali tudi na https://vzivo.sta.si/, kjer bo po zaključku razprave dostopen posnetek.

Vabljeni, da prispevate vprašanja za razpravo. Pošljite jih na elektronski naslov: posvet@uni-lj.si, do vključno 23. maja 2022.

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.