ZnaČAJ znanosti – 15. januar 2020 v Hiši eksperimentov: “Kako stabilen je protein v trdnih farmacevtskih oblikah?”

Hiša eksperimentov vabi na predavanje “Kako stabilen je protein v trdnih farmacevtskih oblikah?”

ZnacajZnanostiSoNovodobnaZdravilaResStabilna

V okviru projekta Strukturna karakterizacija proteinov v trdnih farmacevtskih oblikah raziskujejo stabilnost proteinskih učinkovin s pomočjo modernih analitskih metod. Projekt se izvaja na Fakulteti za farmacijo, Univerze v Ljubljani. Kot industrijski partner pri projektu sodeluje Lek d.d..

Da bi povečali stabilnost proteinskih učinkovin v zdravilih, jih farmacevtska industrija vgrajuje v trdno obliko. Slednje se opravi prek procesa liofilizacije oz. sušenjem zamrzovanjem. Tekom tega procesa, s katerim odstranimo vodo iz bioloških in organskih snovi, je lahko protein podvržen dejavnikom, ki potencialno ogrožajo njegovo stabilnost, saj se lahko poruši njegova terciarna kot tudi sekundarna struktura.

Vstopnine ni! Število prostih mest je omejeno. Rezervacije na znacaj@he.si.

Izvajanje eksperimentov v času predavanja ne bo mogoče.

Vabljeni!

Več o ZnaČAJih in naslednjih terminih predavanj: http://www.he.si/znacaji_znanosti

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.