1. študentska konferenca – “Sestavljamo trajnostno prihodnost”

Študentke in študenti UL NTF se zavedamo, da smo gonilna sila nujnih sprememb za ohranitev našega planeta. S ponosom pripravljamo 1. študentsko konferenco NTF na aktualno in zelo pomembno temo trajnosti. Pričakujemo, da bo konferenca združila mlade, ambiciozne raziskovalke in raziskovalce z različnih področij v skupnem raziskovanju, razpravi in izmenjavi idej o rešitvah za trajnostni razvoj.

Zakaj je konferenca pomembna? 
Trajnost je ključno vprašanje današnjega časa. Svet se sooča z izzivi, kot so podnebne spremembe, izčrpanost virov, onesnaževanje okolja in izguba biotske raznovrstnosti. Študenti, ki bomo kmalu prevzeli vodstvene vloge v družbi, čutimo odgovornost, da se aktivno vključimo v iskanje rešitev za te kompleksne probleme. Konferenca nam bo omogočila, da stopimo skupaj, delimo svoje znanje in ideje ter ustvarimo trajnostno prihodnost.

Kaj lahko pričakujete? 
Na konferenci boste imeli priložnost prisluhniti navdihujočim govorcem, našim študentom, ki bodo pripravili strokovne raziskave o problemih današnjega časa. Na konferenci bomo poslušali zanimiva predavanja, razpravljali z ostalimi udeleženci o predstavljenih rešitvah ter si ogledali različne prispevke tudi v poster sekciji. Po konferenci bo objavljen tudi zbornik vseh predavanj in posterjev.

Komu je konference namenjena? 
Konferenca je namenjena študentom 1. in 2. stopnje, ne glede na vaše študijsko področje. Verjamemo, da je trajnostni razvoj interdisciplinarna tema, ki zahteva sodelovanje različnih strokovnjakov in perspektiv. Zato vabimo vse, ki vas zanima trajnost in želite prispevati k pozitivnim spremembam, da se nam pridružite in tako skupaj izvedemo čudovit dogodek, ki bo povezal vse naše smeri, nakazal na naše vzporednice in področja, ki nas združujejo in oblikujejo v celoto.

Kako se lahko vključite?
Na konferenci lahko sodelujete kot aktivni udeleženci (navodila so v nadaljevanju) ali pa se konference udeležite, ker vas obravnavana tematika zanima, in jo želite spoznati še z drugega zornega kota – z vidika mladih (prijava bo možna v začetku oktobra 2024).

Kako se lahko aktivno vključite? +

Aktivni udeleženci lahko svoje prispevke predstavite v obliki predavanj ali posterjev. Na konferenci lahko predstavite vaša zaključna dela, projekte, zanimive seminarje ali raziskave, izvedene v okviru različnih projektov na temo trajnosti. Aktivni udeleženci, ki nameravate svoje delo predstaviti v obliki predavanj ali posterjev, morate (do 27. maja 2024) oddati povzetke na studentska.konferenca@ntf.uni-lj.si. Rok za prijavo je podaljšan do 5. junija 2024. 

Vloga mora vsebovati tako prijavo vašega dela kot tudi izjavo in soglasje avtorja. Oba dokumenta s objavljena med dokumenti na dnu strani.

Do 14. junija 2024 vam bomo poslali obvestilo o sprejetju prispevka z nadaljnjimi navodili.

Vsem, ki boste svoje prispevke predstavljali v obliki predavanj, bo pred konferenco na voljo tudi delavnica, na kateri boste lahko spoznali osnovne smernice za učinkovito predstavitev.

Vsi prispevki bodo izdani v zborniku predavanj in posterjev.

Udeležba na konferenci je brezplačna.

Pomembni datumi+

27. maj 2024 – rok za oddajo povzetka

14. junij 2024 – obvestilo o sprejemu prispevka 

16. september 2024 – rok za oddajo končnih prispevkov, ki bodo objavljeni v zborniku predavanj in posterjev  

24. oktober 2024 – 1. študentska konferenca 

Organizacijski odbor (OO) +
 • Lea Lončar (predsednica OO)
 • Delfina Fileva 
 • Jure Jelenc
 • Živa Juvančič
 • Aljaž Rebol
 • Tanja Medved
 • Tina Premelč
 • Anja Torkar
 • Barbara Luštek Preskar
 • Andrej Demšar
 • Urša Stanković Elesini
 • Andrej Učakar  
Kontakt+

Za več informacij nas lahko kontaktirate preko e-pošte: studentska.konferenca@ntf.uni-lj.si.

Pridružite se nam in dodajte svoj glas za trajnost! 

Želite podpreti konferenco kot sponzor?+

Nadobudne mlade znanstvenice in znanstvenike, ki bodo na konferenci aktivno sodelovali, bi radi za njihov prispevek k tej aktualni tematiki nagradili in jih obdarili s privlačnimi nagradami. Vabimo vas, da naš dogodek kot sponzor podprete s fizično ali denarno nagrado. Bolj bi bila aktualna fizična nagrada, da bi lahko najboljšim študentom podarili pakete z zanimivimi izdelki iz industrije.  

V zahvalo bi vam omogočili objavo logotipa vašega podjetja na spletni strani konference, v zborniku, spletnih straneh fakultete ter na zaslonih na samem dogodku.  

Če potrebujete kakršnakoli pojasnila glede sponzorstva, nam pišete na elektronski naslov (studentska.konferenca@ntf.uni-lj.si). Lahko pa se dogovorimo tudi za sestanek v živo.

Dodatne informacije o podpori našemu dogodku so objavljene med ključnimi dokumenti v sponzorskem pismu.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.