Pisarna za prenos znanja na UL

Obveščamo vas, da po novem v okviru Univerze v Ljubljani deluje Pisarna za prenos znanja, ki je nadgradnja Univerzitetne službe za raziskave, razvoj in intelektualno lastnino. Glavni cilj pisarne je nuditi vam, ki ustvarjate inovacije in se srečujete s sodelovanjem z gospodarstvom, ustrezno znanje in podporo. Poleg postopkov zaščite industrijske lastnine, pisarna pokriva oz. bo v kratkem pokrivala še naslednja področja: sodelovanje z gospodarstvom (pomoč pri pogajanjih in sklepanju razvojno raziskovalnih pogodb), trženje izumov in tehničnega znanja (iskanje partnerstev, pogajanja in sklepanje licenčnih in prodajnih pogodb) ter spodbujanje podjetniških iniciativ na Univerzi v Ljubljani (coaching in podpora zaposlenim pri ustanavljanju odcepljenih podjetij).

Podrobnejšo predstavitev dejavnosti pisarne si lahko ogledate v letaku, ki je v priponki. Delovanje pisarne se pretežno financira iz projekta »Konzorcij za prenos tehnologij iz JRO v gospodarstvo – KTT (1.9.2017-30.6.2022)«, iz katerega lahko krijemo tudi stroške patentnih zastopnikov.

Priloge:

Vzorec obrazca za popis inovacij_UL

Primer obrazca za popis inovacij_UL

Letak za predstavitev pisarne

e-sporočilo UL o delovanje Pisarne za prenos znanja

20180514_eMail to researchers CEE_EN

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.