8. seminarska naloga (OI): Vzorec

Koncept
Iznajdi posamezen gradnik za svoj vzorec. Kopiraj in ponovi element v stolpce in vrstice, da dobiš vzorec. Nadaljuj z novimi različicami v velikosti, prostora, prekrivanju vrstic, spremembi barve in orientaciji elementov. Iz enega elementa naredi vsaj dve različici vzorca.

Izvedba
S pomočjo spletne aplikacije Fontstruct oblikuj in izriši osnovne gradnike vzorca. Uporabljaj le dva lika: kvardat in četrtkrog, ali kvadrat in trikotnik.

Ko zaključiš svojo kreacijo, naloži font na svoj računalnik in s tipkanjem različnih kombinacij svojih znakov izdelaj vzorec. Opri na izkušnje in veščine pridobljene s preteklimi nalogami. Ob obeh končnih izdelkih v kvadratnem formatu predstavi še osnovni gradnik in vse skupaj poimenuj.

Izvedba (rok 25. 4. 2017)
Tehnika izvedbe je digitalna.

Podpiši se z imenom in priimkom. Svojo stvaritev boš predstavil na skupinski razpravi v seminarju. Digitalno verzijo naloge oddaj v oblak.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.